text Studiu biblic

Isus, modelul nostru de misiune

de Simion Ioanas
Sursa: 
www.resursecrestine.ro
Autor: Simion Ioanas

 

Doresc sa privim la lucrarea de misiune , incredintata noua ca Biserica , cu multa seriozitate. Dumnezeu doreste ca Evanghelia Lui sa ajunga la oamenii de pe pamant si aceasta lucare o realizeaza in primul rand prin Biserica Lui.

 

Ca sa intelegem nevoia de misiune, ar trebui sa intelegem in primul rand ca misiunea izvoraste din dragostea Tatalui pentru Fiul Sau :

1 Ioan 4:9Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s’a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El”.

1 Ioan 4:10 „Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre”.

Fiecare din noi suntem chemati sa lucram pentru ca oamenii sa auda Evanghelia si sa fie smulsi din intuneric si adusi la lumina lui Cristos Domnul. In aceste vremuri de stricaciune si coruptie, in care ideologia umanista si invatatura stricata pune stapanire pe tot mai multe inimi, Dumnezeu ne cheama pe noi sa implinim porunca privitoare la misiune. Este adevarat ca materialismul, confortul,stresul si multi alti factori se lupta sa ne distraga atentia de la telul nostru, insa Duhul Sfant ne va ajuta sa ramanem credinciosi chemarii Domnului. Fiecare din noi facem parte din Trupul lui Cristos (Biserica) si suntem chemati sa misionam.

Misiunea inseamna mai mult decat a le spune oamenilor despre Isus, inseamna a te sacrifica pentru oameni , a simti nevoile lor, a te integra in viata lor, inseamna a te jertfi pe tine pentru cei din jurul tau, inseamna a asculta de calauzirea Duhului Sfant pentru ai castiga pe cei din jurul tau pentru Cristos.

Marea chemare la misiune este trasata de Domnul Isus cand spune: “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v’am poruncit. Si iata ca Eu sint cu voi in toate zilele, pina la sfirsitul veacului. Amin.( MAT 28: 19-20 ) ”, si intarita prin mesajul de la inaltarea Domnului, care ne spune: “Ci voi veti primi o putere, cind Se va pogori Duhul Sfint peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria, si pina la marginile pamintului .(FAPTE 1: 8 ) “

Fiecare din noi trebuie sa fm constienti ca suntem chemati sa ne facem partea noastra in legatura cu lucrarea de misiune. Pentru aceasta avem resursele necesare si puterea necesara. Se spune ca o biserica care nu misioneaza, demisioneaza!

In vremuri ca aceastea,parca am uitat ca Duhul Sfant este acelasi si are resursele necesare si ne da puterea necesara pentru a fi misionarii Domnului. Duhul Sfant este Cel care ne da daruri pentru a fi lucratori dedicati Domnului, El ne da puterea necesara si autoritatea pentru a fi martorii Domnului (Marcu 16:15-18).

Doresc ca in aceasta editie sa privim la un model de misiune dat de Dumnezeu pentru noi pe paginile Sfintei Scripturi si anume :Domnul Isus. Haideti ca privind la cateva particularitati vazute in viata Domnului Isus si aplicandu-le la viata noastra sa putem pune umarul la lucrarea de misiune:

1. Jetfa de Sine, este o particularitate care-l caracterizeaza pe Domnul Isus Cristos.

Domnul Isus a renuntat la slava cereasca (Evr 2:9, Filip 2:6-7), a venit sa faca voia Tatalui (Ioan 5:30), s-a jertfit pentru noi pacatosii, dandu-si viata pentru noi.

Foarte putini inteleg astazi ca si noi trebuie sa avem aceeasi particularitate pentru a implini voia lui Dumnezeu de-a misiona. Nu conteaza ce dar am de la Duhul Sfant, trebuie sa renunt la mine insumi ca sa pot folosi acest dar.Ca sa ajunga Evanghelia la vecinul meu, trebuie sa renunt la confortul meu si sa-i bat la usa, sa incepem o conversatie , sa-i vad nevoile, sa-l ajut si sa ma implic in viata acelui om. La fel daca intalnesc un om pe drum, la magazin, la locul de munca, oriunde, trebuie ca inima mea sa fie plina de apa vietii, necesara mantuirii oamenilor.

Pentru toate acestea trebuie renuntare la noi insine, timp de-a neadapanoi din cuvant, de-a ne ruga pentru oameni, pentru putere de sus, renuntare la resursele noastre, timpul nostru. Binenteles ca nu facem toate acestea ca o obligatie, ci din dragoste pentru sufletele oamenilor.

Multi oameni se gandesc ca doar misionarii sunt chemati sa ajute lucrarea de misiune si se "odihnesc" pe acest gand. Este gresit acest lucru, toti suntem chemati sa fim martori ai Domnului incepand din casele noastre, strada noastra, orasul nostru, tara noastra si unii primesc o chemare speciala pentru alte tari si locuri de pe pamant. Lucrarea este la fel de importanta atat in casa mea ,cat si in alta tara, si fiecare este chemat sa renunte la sine pentru a fi un martor al Domnului, pentru a ajuta lucrarea de misiune a Bisericii.

2. Ascultarea de Dumnezeu il caracterizeaza din plin pe Domnul Isus.

Domnul Isus a ascultat de Tatal si a fost ascultator pana la moarte.(Filip 2:8). Ceea ce doreste Domnul de la noi este ascultare. Ascultand de Dumnezeu putem trai o viata de sfintenie, prin aceasta viata misionam pamantul acesta. Oamenii vad faptele noastre traite in ascultare de Dumnezeu si sunt cercetati de Duhul lui Dumnezeu.

Traim intr-o lume unde crestinismul este corupt si marturia noastra are de suferit si acestea datorita faptului ca am uitat sa ascultam de Domnul.Am uitat cat de importanta este ascultarea si cat de mult conteaza aceasta pentru mantuirea oamenilor si marturia noastra. Deasemenea,ascultarea de Dumnezeu are un rol important in bunul mers al Bisericii si asta ajuta la unitatea si sanatatea Bisericii.

3. Dreptatea ca mod de viata este o alta particularitate a Domnului Isus.

Domnul Isus este Dumnezeu si a trait pe acest pamant o viata de neprihanire.(Evr 4:15)

Sigur ca fiecare din noi, privind la viata Bisericii din zilele noastre, este usor sa ne dam seama cata nevoie este de oameni drepti, pacatul si coruptia sunt instalate in societatea noastra si se pare ca si in Biserica. Tot mai mult oamenii sunt lipsiti de un sistem de valori corect in viata si ar dori sa vada acest system in viata noastra. Adica sa vada principiile lui Dumnezeu, adevaratul sistem de valori , trait in vietile noastre.

4. Marturisirea Evangheliei, ca tel in viata, este o alta particularitate a Domnului Isus.

Domnul Isus a avut ca scop prezentarea Evangheliei si recuperarea oamenilor (Ioan 4:7-13, Matei 4:23 ectc ).

Este foarte important ca si noi sa avem acelasi scop in viata, prezentarea Evangheliei si recuperarea oamenilor. Noi ca Biserica suntem o forta prin Duhul lui Dumnezeu. Fiecare crestin trebuie sa fie pregatit sa poata spune Evanghelia oamenilor din jur. Prin aceasta lucrare Imparatia lui Dumnezeu castiga cat mai mult teren in inimile oamenilor.

Doresc ca aceste particularitati sa fie gasite din plin in viata noastra si fiecare din noi sa fie “rotitanecesara, pentru ca Biserica sa-si implineasca chemarea de-a misiona. La aceasta lucrare fiecare din noi suntem chemati sa punem umarul, in locul unde ne-a asezat Domnul. Lucrarea aceasta o putem realiza prin jertfa de sine, prin ascultarea de Dumnezeu, prin acceptarea dreptatii ca mod de viata si prin marturisirea Evangheliei .

Mii de oameni alearga zilnic spre Iad si nu cunosc Salvarea oferita prin Jertfa Domnului Isus, singurul mod prin care pot fi salvati. Acesti oameni au nevoie de noi crestinii si nu le vom cuceri inimile, decat implinind lucrarea de misiune incredintata noua de catre Duhul Sfant.

Cele mai recente resurse creștine scrise

"Inspiraţia Scripturii şi înţelegerea de către scriitorii ei"
Categorie; Cartile Bibliei Întrebare:Când apostolii şi profeţii scriau Noul Testament, înţelegeau ei tot ce scriau? Sau într-adevăr erau atât de puternic sub inspiraţia Duhului Sfânt încât nu înţ...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Îngropare sau incinerare"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:Are vreo importanţă că un creştin este înmormântat sau incinerat după plecarea sa?Răspuns:Da, absolut! În general, incinerarea era un obicei păgân pr...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Îngerul la mormântul Domnului"
Categorie: Inviere Întrebare:Când se compară între ele relatările celor patru evanghelii despre învierea Domnului, se constată între altele, diferenţe între numărul de îngeri prezenţi la mormântu...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Hebron şi Ţoan"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:În cartea Numeri, în descrierea cercetării ţării Canaanului de către cele douăsprezece iscoade ale lui Israel, prima cetate unde ajung este menţionat...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Găsirea adunării în care se află prezenţa Domnului"
Categorie: Biserica lui Hristos Întrebare:Având în vedere divizarea actuală între copiii lui Dumnezeu, cum poate un creştin să găsească locul în care se va bucura de prezenţa lui Dumnezeu?Răspuns...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Frângerea pâinii în vacanţă"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:Dacă mai  mulţi fraţi şi surori sunt în vacanţă într-un loc unde nu există strângere în Numele Domnului, nu ar fi posibil să se adune într-un lo...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Excluderea unui frate"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:Un frate, care a căzut într-un păcat, care necesită excluderea din partea Adunării, trebuie să fie exclus şi dacă îşi recunoaşte păcatul şi se căieşt...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Dumnezeu în noi"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:Cum pot fi înţelese expresiile din Ioan 14:20 : „Eu în Tatăl“, „voi în Mine“ şi „Eu în voi“? Nu sunt acestea oarecum mistice?Răspuns:Adevărurile pe c...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Dovadă de pieire"
Categorie: Invataturi biblice  Întrebare:În Filipeni 1 , credincioşii sunt îndemnaţi să nu se lase înfricoşaţi în nimic de adversari, şi se adaugă: „ceea ce pentru ei este o dovadă de pieire...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
"Domnul Isus Hristos - Persoana Sa"
Categorie: Isus Hristos 1. Cine este Hristos?Aceasta este întrebarea prioritară (Matei 16:15 ) - cea mai importantă întrebare cu care vei avea de a face. Evanghelia după Ioan a fost scrisă „ca vo...
de Marga Buhus 02 mai 2025 Citeste mai mult >>
Vezi toate resursele creștine scrise