text Eseuri
Suveranitatea Lui Dumnezeu
de John Piper
Sursa: 
www.resursecrestine.ro
Autor: John Piper

   "Dumnezeul nostru este în ceruri; El face tot ce-I este plăcut" (Psalmul 115.3)

   Implicaţia acestui text este că Dumnezeu are dreptul şi puterea să facă orice Îi face plăcere. Aceasta înseamnă să spui că Dumnezeu este suveran.

   Gândeşte-te puţin la următorul lucru: dacă Dumnezeu este suveran şi poate face tot ce-I place, atunci niciunul din scopurile Sale nu va rămâne neîmplinit.

   "Domnul răstoarnă sfaturile nemurilor, zădărniceşte planurile popoarelor. Dar sfaturile DOMNULUI dăinuiesc pe vecie şi gândurile inimii Lui din generaţie în generaţie." (Psalmul 33. 10-11)

   Iar dacă niciunul din scopurile Sale nu poate fi ratat, atunci El, cu siguranţă este cea mai fericită din toate fiinţele. Această fericire divină infinită este fântâna din care bea şi din care tânjeşte să bea mereu mai mult hedonistul creştin.

   Îţi poţi imagina cum ar fi dacă Dumneze care conduce lumea nu ar fi fericit? Cum ar fi dacă Dumnezeu ar fi predispus la proastă dispoziţie, supărare şi depresie, ca uriaşul din povestea "Jack şi vrejul de fasole"? Ce s-ar întâmpla dacă Dumnezeu ar fi frustat, şi abătut, şi mâhnit, şi deprimat, şi nemulţumit, şi demoralizat? Am mai putea spune împreună cu David: "Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te voi căuta în zori de zi. Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ uscat şi neumblat, fără apă" (Psalmul 63.1)?

   Nu prea cred. Ne-am raporta cu toţii la Dumnezeu ca nişte copii care au un tată frustat, posomorât, abătut şi nemulţumit. Nu se pot bucura de el. Pot doar încerca să nu-l deranjeze sau pot încerca să lucreze pentru a-i câştiga bunăvoinţa.

   De aceea, dacă Dumnezeu nu este un Dumnezeu fericit, hedonismul creştin nu are nici un fundament. Şi aceasta, deoarece scopul hedonismului creştin este ca noi să fim fericiţi în Dumnezeu, să ne găsim plăcerea în Dumnezeu, să preţuim părtăşia cu El şi să ne bucurăm de favorurile Sale. Dar copiii nu se pot bucura de părtăşia tatălui dacă El este nefericit. De aceea, fundamentul hedonismului creştin este fericirea lui Dumnezeu.

   Dar fundamentul fericirii lui Dumnezeu este suveranitatea Sa: "Dumnezeul nostru este în ceruri, El face tot ce-I este plăcut" (Psalmul 115.3). Dacă Dumnezeu nu ar fi fost suveran, dacă lumea pe care a creat-o ar fi scăpată de sub control, zădărnicindu-I mereu planurile, Dumnezeu nu ar fi fericit.

   La fel cum bucuria noastră se bazează pe promisiuni că Dumnezeu este destul de puternic şi de înţelept pentru a face ca toate lucrurile să acţioneze împreună spre binele nostru, şi bucuria lui Dumnezeu se bazează pe acelaşi control suveran. El face ca toate lucrurile să lucreze împreună spre slava Sa.

   Dacă atât de multe lucruri atârnă de suveranitatea lui Dumnezeu, ar trebui să ne asigurăm că fundamentul biblic al acestui atribut al Său este foarte solid.

Cele mai recente resurse creștine scrise
Resursa multipla TEST2 Acorduri
de Resurse pentru Creștini 15 februarie 2024
Resursa Test 2 Acorduri
de Resurse pentru Creștini 15 februarie 2024
Doctrina Bisericii Adventiste - Dumnezeu Duhul Sfant Adventist
Doctrina Bisericii Adventiste - Dumnezeu Duhul Sfant Dumnezeu Duhul cel veşnic a fost activ împreună cu Tatăl şi cu Fiul în lucrarea de creare a lumii, de întrupare şi de răscumpărare. El i-a ins...
de Resurse pentru Crestini 12 februarie 2024 Citeste mai mult >>
Test pacea lui Dumnezeu Pacea lui Dumnezeu
Test de continut articol aici
de Resurse pentru Crestini 02 februarie 2024
Test 2 Cugetari
Aceasta este o resursa de test
de Negoiescu Samuel 26 decembrie 2023
Asociatia ,,Speranta pentru Romania'' lanseaza eSperanta.ro - magazin caritabil de cadouri personalizate Editorial
Dragilor, suntem bucurosi sa va anuntam lansarea magazinului online caritabil eSperanta (www.esperanta.ro).eSperanta.ro este un proiect al asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania'', un pas inova...
de Negoiescu Samuel 26 decembrie 2023 Citeste mai mult >>
Zi de curățenie Poezii
1105. ZI DE CURĂȚENIESă scriu un gând eu m-am opritCăci mă cam tem, m-am rătăcitȘi iată, am staționatȘi un pic mai dur, analizat.Mă tem că nu mă recunoscDeși credeam că mă cunosc,O curățenie am pornit...
de Emilia Dinescu 07 august 2023 Citeste mai mult >>
Gânduri Poezii
1104. GÂNDURIDe multe ori ne temem să spunem ce gândim,Nu vrem pe al nostru seamăn, nu vrem să îl rănim,Dar nu ne oprim o clipă ca să analizămPoate-n tăcerea noastră mai rău îl atacăm,Mai rău îi facem...
de Emilia Dinescu 07 august 2023 Citeste mai mult >>
Rugăciune Poezii
1. RUGĂCIUNEOh, Doamne, am venit la TineCu rugăminți nenumărateȘi-ți mulțumesc că, dintre toate,Ai împlinit ce a fost mai bineȘi ai ales Tu, dintre toateCare să fie pentru mine,Ca să te văd numai pe T...
de Emilia Dinescu 06 august 2023 Citeste mai mult >>
Test Claudiu Acorduri
test
de Claudiu 18 iulie 2023
Vezi toate resursele creștine scrise
VERSETUL ZILEI

La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul

Geneza 1:1
09 septembrie 2022