Devoționale

Evlavia

Adaugata de: Resurse Creștine | Data adaugarii: 11 apr. 2021 | Categoria: Devoționale
Cum reusesc oamenii ocupati si care trăiesc vieti complicate si în ritm alert să dezvolte calitatea evlaviei? Mergând la biserică? Billy Sunday spunea: "Mersul la biserică nu te va face crestin, asa cum mersul la garaj nu te va face automobil". Mediul in care trăiesti, chiar si cel spiritual, nu te va face neapărat mai evlavios.

Hristos ne vorbeste nouă tuturor: "Adu-ti dar aminte de unde ai căzut, pocăieste-te, si întoarce-te la faptele tale dintâi.." Rememorează-ti primele tale zile de credincios. Mai tii minte vremea? a) Când vorbeai despre Domnul si ti se umplea inima de bucurie; b) Când rugăciunea nu te plictisea si te simteai plin de putere când petreceai timp cu El; c) Când Biblia era pentru tine plină de idei care îti făceau inima să tresalte si pe care nu le-ai mai auzit până atunci; d) Când propovăduirea Evangheliei era pentru tine cel mai important moment al săptămânii; e) devotamentul tău pentru Hristos era consistent, îti aducea împlinire, te îmbogătea si te ducea spre profunzimi? Ce s-a întâmplat? Te simti cumva ca unul dintre crestinii din Efes cărora le-a vorbit Hristos?

Depărtarea de Dumnezeu este un lucru înspăimântător; fiindcă nici măcar nu stii când se întâmplă! Întelege un lucru: Dumnezeu nu-Si va accelera ritmul pentru a ne prinde din urmă; trebuie să încetinim pentru a ne sincroniza cu Dumnezeu. El nu ne va vorbi în timpul pauzei publicitare de la emisiunea noastră preferată. Nu, noi trebuie să căutăm linistea, pentru a putea auzi glasul lui linistit. Dumnezeu nu poate fi integrat în cadrul vietilor noastre complicate; trebuie să-L punem pe primul plan si să rămână acolo, dacă vrem ca vietile noastre să fie caracterizate de acel cuvânt atotcuprinzător - evlavia.

Sursa: www.resursecrestine.ro | Autor: Anonim