Devoționale

Inmormantare

Adaugata de: Resurse Creștine | Data adaugarii: 11 apr. 2021 | Categoria: Devoționale
"Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua" (Rom.6:4).

Moartea fratelui Alex ne-a surprins pe toti care l-am cunoscut., chiar daca a avut loc la varsta de 81 de ani. Duminica a fost la biserica, era bucuros si fericit ca este copilul lui Dumnezeu si a apucat sa treaca intr-un nou mileniu. El nu stia ca in aceas saptamana va trece si din viata aceasta.

In Australia mortii nu se tin in casa, mai mult de cateva ore. Sunt luati de cei de la pompele funebre si pana are loc inhyumarea sau incinerarea sunt tinuti in camere frigorifice, special amenajate pentru aceasta. Daca nu scoti mortul din casa cat mai repede, atunci te scoate el pe tine, pentru ca va incepe procesul de putrefactie si acesta emmana un miros ingrozitor si d nesuportat.

In cultura romaneasca, este obiceiul ca la serviciile de inmormantare cei prezenti sa se imbrace in negru, haina de doliu. Dar ,Dumnezeu ne-a dat harul ca in aceeas saptamana sa particip si la inmormantarea sotului unei colege din Filipine. Ce m-a surprins foarte mult a fost faptul ca ea si toata familia ei au fost imbracati in alb. Mai ales pentru cei credinciosi, care mor in Domnul, aceasta ar trebui sa fie o lectie de neuitat. Hainele celor ce ne petrec pe ultimul drum nu schimba cu nimic starea noastra. Dar cel credincios in Domnul, care a plecat acasa la Domnul, moartea lui trebuie celebrata cu bucurie. Sora Irina si-a pregatit haine albe de inmormantare, asa cum reflecta si starea ei spirituala, curatie si exprima faptul ca este gata sa stea in fata Creatorului ei. La usa mormantului s-au terminat toate necazurile, lacrimile, durerile, pentru totdeauna. Cel mort in trup este viu pentru lumea spirituala, este in prezenta Creatorului si Mantuitorului Lui.

Botezul crestinului este asemanat postolul Pavel cu o inmormantare. Textul ne spune ca nu suntem inmormantati singuri, ci "impreuna" cu Hristos. Inmormantarea lui Hristos a avut locul acum aproape 2000 de ani, cand a fost rastignit si condamnat la moarte. Asta inseamna ca noi, eram in El, si impreuna cu El am fost inmormantati. Sentinta asupra omului vechi, care se mosteneste de la Adam, a fost pronuntata atunci odata pentru totdeauna. Cristos a murit o singura data si pentru totdeauna (Evrei7:27). Firea veche este cea care miroase greu. Pacatul este ceva odios, ceva dezgustator, aduce rusine si dezonoare.Domnul Isus a inviat, prin slava si puterea Tatalui, cu un scop, ca noi, care am fost ingropati impreuna cu El si credem lucrul acesta, sa traim o viata noua.

Nu este de mirare faptul ca cei care se boteaza se imbraca in haine albe, prin care simbolizeaza inoirea intregei lor fiinte si viata curatita de toate pacatele firii, de care acum ii este rusine. Daca sunt crestini care mai pacatuiesc dupa ce au fost botezati, asta inseamna ca moartea lor nu a avut loc. Ei nu cred ca sunt scapati de sub puterea legii pacatului care lucreaza acum in fii neascultarii, si in ei nu lucreaza legea Duhului de viata care este in Hristos, care l-a inviat pe Hristos. Trebuie un efort de credinta din partea noastra, sa ne insusim Cuvantul, sa-l credem, si sa ne bizuim pe El. Pana nu vei face aceasta te vei lupta tot timpul cu anumite pacate, asa cum mi s-a intamplat si mie pana am inteles, ca nu eu trebuie sa ma lupt sa le eradichez, ci pacatul este deja facut fara putere prin moartea si invierea Lui Isus.

Urmati-Ma, ne-a zis Hristos, Cine-i al Meu sa vie.
Dezbrace vechiul om voios, din moartea lui sa-nvie!
Cei ce din morti ati fost treziti; Luati-Mi crucea si veniti. (Cantarea 268)

Doamne Tata, ajuta-ma sa cred tot ce este scris in Scriptura si sa te las pe Tine sa lucrezi moartea firii mele pamantesti. Amin.
Sursa: www.resursecrestine.ro | Autor: www.realsos.ro